Remedial teaching voor leerlingen uit Warmond

Remedial teaching is geschikt voor kinderen die problemen hebben met leren. Meestal hebben zij in eerdere jaren hiaten opgelopen. Kijk snel verder.

Waarom remedial teaching?

Vaak wordt remedial teaching verward met bijles. Er is echter een groot verschil. Bij bijles wordt er uitgegaan van de leerstof die op dat moment wordt aangeboden op school. Daarom is bijles niet geschikt voor kinderen die achterstand hebben op een bepaald vakgebied. Remedial teaching is dit wel. Met remedial teaching worden de hiaten opgevuld, waarbij het uiteindelijke doel is dat een kind weer kan aansluiten bij de leerstof die in de klas wordt aangeboden.

Remedial teaching voor leerlingein uit Warmond. Vragen?
Neem contact op!

Remedial teaching is bedoeld voor kinderen die achterlopen op de lesstof uit de klas. Bijles is iets heel anders.

Werk je op een basisschool en op zoek naar een RT'er?

RT is niet hetzelfde als bijles.

Wat is remedial teaching?

Remedial teaching (RT) is begeleiding aan kinderen die op één of meerdere vakgebieden achterstand hebben. Bij RT wordt er gekeken naar het niveau en de ontwikkeling van het kind op dat moment. Doordat dit het startpunt is van de begeleiding, is het vaak zo dat de Remedial Teacher andere stof behandelt dan op dat moment op school (in de klas) behandeld wordt. Bovendien kan het ook voorkomen dat de Remedial Teacher zich niet richt op wat het kind moet leren, maar op hoe hij dit het beste leert. Het gaat bij remedial teaching dus niet alleen om de inhoud van het vak, maar ook om de manier waarop een kind zich de stof eigen maakt.

Voor wie is remedial teaching geschikt?

RT. Voor wie?

Onderwijspraktijk Teylingen biedt remedial teaching aan leerlingen uit het basisonderwijs. Wij doen dit in de praktijk in Sassenheim, maar ook kan de begeleiding onder schooltijd op school plaatsvinden. 

Remedial teaching kan gegeven worden voor de vakken rekenen, technisch lezen, taal, begrijpend lezen en spelling. Meestal wordt er gewerkt in perioden van 12 weken, maar dit is geheel afhankelijk van de behoeften van uw kind. Na de vooraf afgesproken periode wordt de behandeling geëvalueerd en worden indien nodig nieuwe doelen opgesteld.

Onderwijspraktijk Teylingen ligt zeer centraal. Wij bieden remedial teaching aan voor alle leerlingen die hier behoefte aan hebben. Voor leerlingen uit Warmond is het ongeveer 6 minuten. Benieuwd hoe ver het rijden is naar de praktijk? 

Onderwijspraktijk Teylingen biedt de remedial teaching (RT) die je nodig hebt.

De kosten van remedial teaching en wordt het vergoed?

Wat kost remedial teaching?

Kosten

Remedial teaching is altijd een één op één-sessie en kost €60,- per uur inclusief alle materialen. Het intake-gesprek vindt van tevoren plaats en is bij voorkeur met ouder(s) en kind. Dit gesprek duurt ongeveer een uur en is gratis.

Vergoedingen remedial teaching

Wanneer je de aanvullende zorgverzekering AV-GeZZin of AV-Totaal hebt bij Zorg en Zekerheid wordt remedial teaching (deels) vergoed. Uiteraard is het altijd goed om even met je zorgverzekeraar contact op te nemen of je recht hebt op vergoedingen.

Zo kun je ons bereiken

Contact

Wij werken nauw samen met

Partners

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Onderwijspraktijk Teylingen biedt hulp aan kinderen uit Sassenheim, Warmond, Voorhout, Oegstgeest, Rijnsburg, Lisse en Katwijk

Kies voor Onderwijspraktijk Teylingen

Waarom?

BEWEZEN RESULTAAT

Benieuwd wat ouders en leerlingen van ons vinden?
De praktijk heeft in de afgelopen jaren vele resultaten mogen boeken met verschillende leerlingen.

10 jaar ervaring

Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest als leerkracht en 2,5 jaar als intern begeleider in het basisonderwijs. Ben ik in 2014 ik gestart met deze praktijk onder de naam Remedial Teaching Teylingen.

MASTER
SPECIAL EDUCATIONAL NEEDS

Iedereen mag zich Remedial Teacher noemen. Ook zonder opleiding! Naast de PABO en verschillende trainingen te hebben afgerond heb ik ook een Master in Special Educational Needs. Dé master voor Remedial Teachers.

klanten reviews

Wat zeggen anderen?

5/5
Op de huiswerkbegeleiding bij Kim, kun je hard werken aan je huiswerk en leren voor toetsen. Het is ook heel gezellig. Kim helpt mij door te overhoren en tips te geven hoe ik het beste kan leren.
5/5
Mijn dochter ging met heel veel plezier naar Onderwijspraktijk Teylingen. Zij wilde een beter advies voor de middelbare school. Dankzij Kim is dit meer dan gelukt! Ze heeft heel veel geleerd.

Kan ik je met iets anders helpen?

Andere diensten

deze website is gemaakt door

Aanmeldformulier remedial teaching

Na de aanmeldingen nemen we contact op voor de planning en de intake.

Aanmelden

Na de aanmeldingen nemen we contact op voor de planning en de intake.